Emily heeft een eetstoornis en krijgt daarom eetles

Emily lustte bijna niks en krijgt daarom eetles

Misschien heb jij het ook wel eens: dat je iets moet eten wat je niet door je keel krijgt en dat je er misschien zelfs van moet kokhalzen. Sommige kinderen hebben dat heel extreem, zij hebben de eetstoornis ARFID. Zoals de 10-jarige Emily.

Ze durfde eerst bijna niets meer te eten, maar nu ze op een speciale eetles zit, gaat het stukken beter. Het is een beetje als een gewone school, alleen leer je tussendoor allerlei dingen eten. Voor mensen met ARFID is dat namelijk erg lastig.

ARFID is niet een hele bekende eetstoornis. Terwijl het veel vaker voorkomt dan eetstoornissen als anorexia of bulimia. Volgens deskundigen is het dan ook een veel groter probleem dan veel mensen denken.

Dan moet je denken aan één op de dertig kinderen die dat dan heeft. Dus dat betekent eigenlijk dat in iedere klas wel een kind zit die dat probleem heeft en da's best veel.
ARFID-onderzoeker

Emily hoopt dan ook dat de eetstoornis meer aandacht krijgt. Want veel kinderen weten zelf niet eens dat ze het hebben. Als meer mensen van ARFID weten, kunnen kinderen die het hebben sneller hulp krijgen.

Ik ben een keer na mijn zwemles flauwgevallen. Omdat ik gewoon niet sterk genoeg was. In het ziekenhuis zeiden ze toen dat het komt omdat ik gewoon niet genoeg dingen eet. Daar waren we erg van geschrokken.
Emily

Emily merkt dat ze nu ze door de eetles weer meer energie heeft.