Nieuwswekker: Sportende opa's en oma's + Blikjes inleveren

Beetje bijgekomen van alle eieren en 1 aprilgrappen? Leuk dat je deze korte schoolweek begint met het laatste nieuws! En natuurlijk met...

Het weer

Vandaag kan er weer best wat regen vallen. In de namiddag laat de zon zich ook af en toe zien en wordt het zo'n 12 tot 13 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- In Gaza zijn vijf hulpverleners om het leven gekomen. Ze kwamen uit Polen, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Ze zouden om het leven zijn gekomen door een luchtaanval van Israël.

De hulpverleners werkten voor een voedselhulp-organisatie. Ze waren in Gaza om maaltijden te geven aan slachtoffers van de oorlog.

- De Nederlandse Ziggy zit niet bij de 25 allerbeste van de grote Amerikaanse talentenjacht American Idol. Dat is een populair programma met bekende mensen in de jury, onder wie zangeres Katy Perry.

Het was nog wel even spannend, want het ging tussen Ziggy en een andere kandidaat. Check de video via de link hieronder.

- Een machinist in Spanje heeft een trein met 80 passagiers achtergelaten. De reden? Hij vond dat hij genoeg had gewerkt. Hij parkeerde de trein op een station en vertrok. Toen hij al lang weg was, kwam er een mededeling op de schermen: 'De werkdag van de machinist zit erop.'

De passagiers waren nog ongeveer 60 kilometer verwijderd van hun eindbestemming. Ze werden uren later opgehaald met bussen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Dat bewegen gezond is, dat weet je vast. Ook voor opa's en oma's is het hartstikke goed. Op steeds meer plekken organiseren ouderen zelf sportactiviteiten. En dat moet vaker gebeuren. Daarom wordt er geld vrijgemaakt om meer sportclubs voor ouderen op te richten in het hele land.

Vind jij dat oudere mensen ook wekelijks moeten gymmen, voetballen, handballen of naar de sportschool moeten? Reageer op de stelling!

Ook opa's en oma's moeten iedere week sporten.

10.924 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

- Er zijn vorig jaar meer plastic flessen en blikjes ingezameld. En er ligt ook nog eens minder zwerfafval op straat en in de natuur.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het is niet genoeg. De regering wil dat 90 procent van alle flesjes en blikjes worden ingeleverd en dat is nu nog niet het geval.

- In Nederland verdwijnen weleens basisscholen omdat er te weinig kinderen zijn, maar in het Aziatische land Japan zijn die problemen nog veel groter. Daar moesten de afgelopen jaren 5000 scholen dicht omdat er steeds minder kinderen worden geboren.

Voor deze school in een Japans dorp is een speciale afscheidsceremonie

En dan nog even dit...

Gisteren was het natuurlijk 1 april. Dit waren de grappen van 2024:

Dit zijn de 1 april-grappen van dit jaar

Hahahahahahahaha!