Nieuwswekker: Aardbeving in Taiwan + Buitenspelen

Goedemorgen! Het is weer de hoogste tijd. Waarvoor? Voor een verse Nieuwswekker natuurlijk! Ga er dus maar goed voor zitten, dan praten wij je helemaal bij.

Het weer

Regen, zon en bewolking: het komt vandaag allemaal voorbij. Het wordt rond de 13 graden.

Het weer van woensdag 3 april.

Dit heb je misschien gemist:

- Taylor Swift mag zich vanaf nu officieel miljardair noemen. Ze is daarmee de eerste artiest die dat voor elkaar heeft gekregen met alleen haar liedjes en optredens. De lijst met superrijken is dit jaar langer dan ooit en de miljardairs waren nog nooit zo rijk. De rijkste persoon ter wereld is de Franse Bernard Arnault, eigenaar van het luxemerk LVMH.

- In Taiwan is een zware aardbeving geweest. Meerdere gebouwen zijn verzakt, waardoor ze nu over de straat hangen. Er zijn zeker vier doden gevallen. Ook zijn tientallen mensen gewond geraakt. Taiwan heeft vaker te maken met aardbevingen, maar dit is de zwaarste in bijna 25 jaar.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Lekker buiten voetballen, rennen of tikkertje spelen: meer dan 300.000 kinderen spelen nooit buiten. Dat blijkt uit een onderzoek van Jantje Beton, een stichting die vindt dat kinderen juist méér naar buiten moeten. De organisatie maakt zich hier best zorgen over.

Zit jij liever binnen te gamen of speel je wel veel buiten? Laat het weten in de reacties!

Binnenspelen is leuker dan buitenspelen.

12.582 stemmen

Deze stelling is gesloten

32% 4.126 stemmen

67% 8.456 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

- In Zuid-Afrika wordt voetbal voor meisjes populairder. Een team daar heeft wel een heel bijzondere coach: hij is namelijk blind. Het team wint allerlei prijzen. Maar hoe werkt het als je voetbalcoach blind is? Je ziet het vanavond in de uitzending (en natuurlijk ook hier in de app).

- Vanmiddag komt er weer een nieuwe Jeugdjournaal-podcast online. Deze keer gaat het over een serieus onderwerp. Steeds vaker krijgen Joodse kinderen namelijk te maken met pesterijen en haat. Waarom is dit zo en hoe gaan Joodse kinderen hiermee om? Bart en Malou zochten het uit.

En dan nog even dit...

Van het Songfestival-nummer Europapa zijn nu er nu ook allerlei regionale versies. Zo is er een Limburgse en een Friese variant. Check ze hieronder!

12 punten! Iedere provincie z'n eigen versie van Europapa