Oranje verliest van Italië: 'Hier moeten we doorheen'

Nederland heeft verloren van Italië. Oranje speelde de wedstrijd voor EK-kwalificatie in het Italiaanse Cosenza. En daar scoorden de Italiaanse vrouwen twee keer en de Nederlandse nul keer.

Al na drie minuten scoorde Italië. Giugliano gaf een diepe bal naar Giacinti, die langs Sherida Spitse op doelvrouw Lize Kop afliep. Ze schoot de bal in de verre hoek: 1-0.

Tweede helft

Na rust wisselde bondscoach Andries Jonker geen speelsters. Bij Italië kwam aanvalster Michela Cambiaghi in het veld. En dat bleek een goede keuze.

Een voorzet van Cambiaghi van links ging over de Nederlandse keepster heen. Agnese Bonfantini gaf op de lijn het laatste tikje, waardoor de bal binnenviel. En bij die stand, 2-0, bleef het. Hieronder kun je de samenvatting terugzien.

Bekijk de samenvatting van het EK-kwalificatieduel Italië - Nederland

Het Nederlands elftal moest het zonder de belangrijke speelsters Vivianne Miedema, Jill Roord, Lieke Martens en Jackie Groenen doen.

Aanvoerster Sherida Spitse zegt dat de Oranjevrouwen keihard hebben gevochten maar soms wel slordig speelden.

Spitse reageert fel op kritiek op Oranje: 'Dat is wat jullie meteen zeggen'

In dezelfde groep voor de EK-kwalificatie won Noorwegen met 4-0 van Finland. Dinsdag speelt Nederland tegen Noorwegen in Breda.