Mario, Zelda en Baldur's Gate winnen belangrijke game-prijzen

In Engeland zijn belangrijke game-prijzen uitgereikt voor de beste games van het afgelopen jaar: de BAFTA Game Awards.

De Belgische fantasy-game Baldur's Gate 3 was de grote winnaar van de avond, maar er waren nog veel meer prijzen. Hier staan er wat op een rij:

Super Mario Bros. Wonder

Mario's nieuwste avontuur won twee prijzen: die voor de beste game voor de hele familie, en die voor de beste game om samen te spelen. Deze game lijkt heel erg op de oude Mario-spellen, waarbij je van links naar rechts door een platte wereld loopt.

Dave the Diver

Duik-game Dave the Diver won de prijs voor het best ontworpen spel. In deze game speel je als Dave, de eigenaar van een sushi-restaurant. Overdag duik je diep onderwater op zoek naar schatten en vis, en 's avonds zorg je dat je restaurant goed loopt.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

De nieuwste Zelda-game werd vorig jaar al overspoeld met prijzen, en daar komt er nu dus nog eentje bij: die voor de beste technische prestatie. Dat betekent dat de game technisch heel goed in elkaar zit.

Om verder te komen in dit spel moet je gebruik maken van allerlei zelfgemaakte voertuigen, zwaartekracht en snelheid. De jury vond het een hele knappe prestatie om dit allemaal in één game te krijgen. Vandaar deze prijs.

Baldur's Gate 3

De meeste prijzen waren voor de Belgische fantasy-game Baldur's Gate 3. In dit spel voor volwassenen moet je op avontuur om de wereld te redden van een monster-leger. De game nam de prijzen voor Beste Game, Beste Muziek, Beste Verhaal, Beste Bijrol, én de Publieksprijs mee naar huis.