Feyenoord wint de KNVB-beker

Feyenoord heeft de KNVB-beker gewonnen. De ploeg uit Rotterdam won in de finale met 1-0 van NEC.

In de eerste helft kregen beide teams weinig kansen. En gescoord werd er ook niet.

Rookpauze

Na de rust gebeurde er van alles op én naast het veld. Zo vloog een spandoek door vuurwerk in brand. Dat zorgde voor zoveel rook dat de wedstrijd even gepauzeerd moest worden.

Zwarte rook in De Kuip

Toen de rook weg was, kon er weer gespeeld worden. En snel scoorde Feyenoord. De Braziliaan Igor Paixão schoot de bal via de paal in het doel.

Rode kaart

Daarna bleef het spannend. En het werd nog spannender toen Feyenoord een rode kaart kreeg en verder moest met tien spelers.

NEC kreeg kansen, maar scoorde niet. Zo won Feyenoord voor de veertiende keer ooit de KNVB-beker.

Maandagmiddag wordt Feyenoord gehuldigd in Rotterdam.