Nieuwswekker: Internationale sportprijzen + Kinderboekenschrijvers

Goodmorning! Het is je geluksdag, want er staat speciaal voor jou een verse Nieuwswekker klaar.

Het weer

Het is eerst droog met flink wat zon. Later op de dag kan het gaan regenen.

Het weer van dinsdag 23 april.

Dit heb je misschien gemist:

- De Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot heeft een belangrijke internationale sportprijs gewonnen. Ze werd door een jury verkozen tot beste sporter met een beperking. De Groot heeft al drie jaar lang geen enkele wedstrijd verloren.

Tennisser Novak Djokovic kreeg de prijs voor beste sportman. Voetbalster Aitana Bonmatí werd beste sportvrouw. De internationale awards worden ook wel de 'Oscars van de sport' genoemd.

Diede de Groot met de Laureus Award

- Gisteravond is de Pesach begonnen. Dat is een van de belangrijkste feesten van het joodse geloof. Het wordt ook wel het lentefeest genoemd, want het wordt elk jaar gevierd tijdens de eerste volle maan in de lente. Het feest duurt ongeveer acht dagen.

Tijdens Pesach denken joden aan hun voorouders die lang geleden werden bevrijd uit Egypte. Daar waren ze tot slaaf gemaakt en moesten ze hard werken.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vanaf vrijdag zijn er voor het eerst koala's te zien in een Nederlandse dierentuin. De drie koala's woonden eerst in Amerika, maar zijn naar Nederland gekomen om mee te doen aan een fokprogramma. Op dit moment wordt er een speciaal verblijf voor ze klaargemaakt. Hoe dat verblijf eruitziet en hoe het nu met de dieren gaat? Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal!

- Op een basisschool in Venlo is deze week een schrijversfestival. Elke dag komt een andere kinderboekenschrijver langs. De schrijver gaat als een echte popster over een rode loper op het schoolplein. De school hoopt zo dat kinderen meer gaan lezen.

Moet de schrijver van een boek volgens jou een beroemdheid zijn? Maar dat een boek dan leuker? Laat het weten in de reacties!

Een boek is leuker als de schrijver beroemd is.

7.550 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit...

Brrrr! In Amerika skiën ze op ijskoud water.

Brrr! In Amerika skiën ze op ijskoud water