Rolstoeltennisster Diede de Groot wint internationale sportprijs

Rolstoeltennisster Diede de Groot wint internationale sportprijs

De Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot heeft een belangrijke internationale sportprijs gewonnen: een Laureus Award. Ze werd door een jury verkozen tot beste sporter met een beperking. Ze kreeg de prijs op een gala in Spanje.

Alles gewonnen

Diede de Groot heeft al drie jaar lang geen enkele wedstrijd verloren. Ook afgelopen jaar won ze al haar 53 wedstrijden en was ze de beste in alle grote tennistoernooien. De Nederlander was al vaker genomineerd voor de award, maar heeft nu voor het eerst gewonnen.

Deze award is een motivatie en een herinnering dat ik alles kan met een grote lach op mijn gezicht. En zo kunnen alle kleine Diedes in de wereld dat ook.
Diede de Groot

Max Verstappen was genomineerd voor beste mannelijke sporter, maar die prijs ging naar de Servische tennisser Novak Djokovic. De Spaanse voetbalster Aitana Bonmatí werd beste sportvrouw. En dat was niet haar enige prijs, samen met het Spaanse elftal won ze ook nog de award voor sportploeg van het jaar. De Spaanse voetbalsters werden afgelopen jaar wereldkampioen.

De internationale sportprijzen worden ook wel de 'Oscars van de sport' genoemd. Het zijn dus een van de grootste prijzen van de wereld voor sporters.