Nieuwswekker: Koningsdag van start + Zilver bij EK turnen

Goedemorgen! Wat ga jij doen op deze Koningsdag? De Nieuwswekker lezen natuurlijk! Wij praten je weer helemaal bij.

Het weer

De dag begint met wat bewolking maar ook hier en daar wat zon. Later in de middag kan er hier en daar een bui vallen, en op sommige plekken kan het zelfs onweren. Het wordt tussen de 14 en 18 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- In Utrecht begint de vrijmarkt altijd wat eerder dan in de rest van het land, namelijk de avond ervoor. Het werd gisteravond zelfs zo druk in de stad dat de gemeente mensen vroeg niet meer naar het centrum te komen.

- In Amsterdam is een man gewond geraakt doordat hij op een steiger was geklommen en naar beneden viel. Samen met vier vrienden beklom hij een kerktoren die op dit moment in de steigers staat. De andere beklimmers zijn aangehouden door de politie.

- Op het EK turnen in Italië heeft de Nederlander Loran de Munck zilver gewonnen. Dat deed hij op het onderdeel paard voltige. Zijn medaille-winnende oefening zie je hier:

De Munck turnt overtuigend naar tweede EK-zilver op paard voltige

Dit is vandaag in het nieuws:

- Je las het hierboven al: het is Koningsdag! Door het hele land verkopen kinderen spullen op de vrijmarkt, worden er spelletjes gespeeld, en wordt er vooral veel gefeest.

-In Emmen is het feest extra bijzonder: daar viert de koning dit jaar zijn verjaardag. In de hele stad is er dus van alles te doen, horen en zien.

Voor zusjes Julia en Emma wordt het een speciale dag, want zij mogen dansen voor de koning en zijn familie. In het Jeugdjournaal vertellen ze erover.

Ook onze stelling gaat uiteraard over Koningsdag. Laat ons weten wat jij vindt!

Koningsdag is de leukste feestdag van het jaar.

7.687 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit...

Een groot golftoernooi in de Amerikaanse stad New Orleans is tijdelijk stilgelegd. Niet vanwege regen of harde wind, maar vanwege een alligator!

Huh? Golftoernooi verstoord door alligator op de baan