Groot feest in Eindhoven: PSV is kampioen!

Groot feest in Eindhoven! Voetbalclub PSV is kampioen van Nederland geworden. Dat zat er al aan te komen, maar nu is het officieel. De ploeg won met 4-2 van Sparta en is daardoor niet meer in te halen in de eredivisie.

Toch was de wedstrijd nog best spannend. Al na zeven minuten kwam Sparta op voorsprong. Maar PSV kwam terug. Voor de rust was de stand 2-2. Maar in de tweede helft lukte het PSV om twee doelpunten te maken en de wedstrijd te winnen.

Bijna alles gewonnen

PSV is twee wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen. Dit seizoen verloor het team maar één wedstrijd. De meeste van de doelpunten werden gemaakt door aanvaller Luuk de Jong: maar liefst 27.

PSV-aanvaller Luuk de Jong.

Het kampioensfeest gaat voorlopig nog wel even door. PSV wordt morgen gehuldigd in Eindhoven. Het is de 25ste keer dat de club landskampioen is geworden.

Volendam

In Volendam is het allesbehalve feest: FC Volendam moet na twee jaar in de eredivisie weer terug naar de eerste divisie. De club verloor vandaag met 4-1 van Ajax en degradeert dus.