Nieuwswekker: Langste stokbrood + PSV wordt gehuldigd

Goedemorgen! Is dit weer je eerste schooldag na de vakantie? Of heb je nog lekker een weekje vrij? Hoe dan ook, we hebben weer speciaal voor jou een Nieuwswekker klaargezet.

Het weer

In het zuiden van land zijn er buien. In de rest van het land blijft het droog en schijnt af en toe de zon.

Het weer van maandag 6 mei.

Dit heb je misschien gemist:

- Coureur Lando Norris heeft voor het eerst een Grand Prix gewonnen in de Formule 1. Hij was de allersnelste op het circuit van Miami. Max Verstappen eindigde 7 seconden na hem op de tweede plek. Het is voor Verstappen de eerste nederlaag na 20 zeges op rij in races waarin hij niet uitviel.

- Een groep Franse bakkers heeft het wereldrecord van langste stokbrood gebroken. Het brood is wel 140 meter en 53 centimeter lang geworden. Het record was eerst van een groep bakkers uit Italië. Toen was het brood bijna 133 meter. De Franse bakkers hebben het brood uitgedeeld aan het publiek en daklozen.

- Nederlanders gaven vorig jaar meer geld uit aan make-up en huid-crèmes, ongeveer 170 euro per persoon. Dat komt onder andere doordat jongeren en kinderen er steeds vaker geld aan uitgeven, bijvoorbeeld omdat ze het gezien hebben op social media.

Gebruik je weleens make-up of crèmes?

9.024 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

Dit is vandaag in het nieuws:

- Voetbalclub PSV wordt gehuldigd in Eindhoven. De Eindhovenaren werden gisteren kampioen van Nederland. De club is in de puntentelling van de eredivisie niet meer in te halen. Sil is vandaag bij de huldiging. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal! Het feest in Eindhoven begon gisteren na de wedstrijd tegen Sparta. Daar maakten we deze video over:

Groot feest in Eindhoven: PSV is kampioen!

- Na anderhalve week rust gaan de politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB weer verder met praten. Ze proberen met elkaar samen te werken om een nieuwe regering te vormen. Maar dat gaat erg lastig. Deze week moet duidelijk worden of ze er wel uit kunnen komen.

- Medewerkers van vliegmaatschappij KLM mogen vanaf vandaag ook sneakers dragen onder hun uniform, in plaats van nette schoenen of schoenen met hoge hakken. Piloten en stewards willen graag schoenen dragen die lekker zitten. Sommige vrouwen hebben veel last van hun voeten door jarenlang op hoge hakken te lopen.

En dan nog even dit...

Is dit het best bezochte concert ooit? Op dit strand in Brazilië kwamen ruim 1,6 miljoen mensen bij elkaar voor een gratis concert van een wereldberoemde zangeres.

Wow! 1,6 miljoen mensen bij gratis concert van beroemde zangeres