Milou is in Zweden en vertelde het laatste nieuws in onze uitzending.

Joost Klein doet niet mee aan finale, dit is wat we nu weten

Joost Klein doet vanavond niet mee aan de finale van het Songfestival. Er is een klacht tegen hem ingediend. De organisatie heeft besloten dat hij daarom gediskwalificeerd is.

'Joost wilde niet gefilmd worden'

AVROTROS is de omroep in Nederland die over het Songfestival gaat. Zij hebben verteld wat er volgens hen is gebeurd. Donderdagavond, na de halve finale, zou Joost Klein gefilmd zijn. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij dat niet wilde.

Toen de cameravrouw niet stopte met filmen, zou hij een dreigende beweging hebben gemaakt. AVROTROS zegt dat Joost de vrouw niet heeft aangeraakt.

Politie

De cameravrouw zou daarna een klacht hebben ingediend bij de politie. Ze zegt dat ze door Joost Klein is bedreigd. Hoe dat nu verder gaat, is nog niet duidelijk. Het onderzoek kan nog weken duren.

Stemmen

De finale begint vanavond om 21.00 uur. Er doen dus 25 landen mee, in plaats van 26.

Nederlanders mogen nog wel stemmen op hun favoriete act. Nikki de Jager zou de punten uitdelen namens Nederland, maar dat wil ze niet meer doen. Het is nog niet duidelijk wie dat dan gaat doen.

Updates

Als we meer weten over de situatie, zullen we dit artikel aanpassen. Je kunt dus hier terugkomen voor het laatste nieuws.