Nieuwswekker: Suikerspinplaneet + Partijen zijn het eens

Het is weer de hoogste tijd. Waarvoor? Voor een verse Nieuwswekker natuurlijk! Het weer is overal in het land anders. In het zuiden gaat het regenen en wordt het 18 graden. In het noorden is het zonnig en droog en wordt het 26 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- De vier politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB zijn het bijna eens over de nieuwe regering van Nederland. De partijen waren al een half jaar aan het onderhandelen, maar ze kwamen er telkens maar niet uit.

Maar nu wel dus, zeggen de partijen. Over de meeste belangrijke zaken hebben ze afspraken gemaakt. Wie de nieuwe minister-president gaat worden is nog niet bekend. Journalisten denken dat het Ronald Plasterk kan zijn. Hij werkte jarenlang in de politiek en was bijvoorbeeld minister van onderwijs.

- Onderzoekers van een Belgische universiteit hebben een nieuwe planeet ontdekt die net op een suikerspin lijkt. De planeet, met de moeilijke naam WASP-193b, is een van de lichtste planeten die ooit gevonden is.

Doordat de planeet zo licht en pluizig is, vergelijken de onderzoekers het met een suikerspin. Mocht je hier nou trek van krijgen; de planeet bestaat helaas niet echt uit suiker, maar uit gas en lucht.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Ken jij Ten Ten? Dat is een populaire app die als walkietalkie werkt op je telefoon. Je kan tegen je vrienden praten via de luidspreker van je telefoon. Ook best veel kinderen gebruiken het.

Maar de app is volgens deskundigen onveilig. De app krijgt toegang tot al je contacten, locaties en mag gesprekken opslaan. Je hoort er meer over in de uitzending en natuurlijk hier in de app.

- Het is woensdag podcast-dag! De meivakantie is voorbij en dus komt er weer een nieuwe aflevering van de Jeugdjournaal-podcast online. Dit keer gaat het over kinderen met een eigen bedrijfje. Is dat een goed idee? Bart en Pien zochten het uit!

De drie boeken Dagboek van een muts: Droomreis Parijs?!, Het leven van een Loser: Het dak eraf en Mus en Kapitein Kwaadbaard 4 en de wraak van de furie maken kans op de Kinderjury. Dat is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Kinderen konden stemmen op alle kinderboeken uit 2023. De uitreiking is volgende week vrijdag.

Welke boeken vind jij leuk om te lezen?

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit...

Als je een keer een bal vangt tijdens een honkbalwedstrijd is dat al bijzonder. Maar deze man heeft dubbel geluk. Hij vangt zelfs twee keer een honkbal!

Wow! Honkbalfan vangt niet één, maar twee keer de bal