Wow! Oude Mario-game uitgespeeld zonder belangrijkste knop

Als je aan Super Mario denkt, denk je waarschijnlijk aan springen. Bijna alle Mario-games draaien om springen. Toch heeft nu iemand de oude game Mario 64 uitgespeeld zonder ook maar één keer de spring-knop te gebruiken. En dat is nog nooit iemand gelukt.

Fans van de game probeerden dit record al meer dan 20 jaar te halen. Lang werd gedacht dat het onmogelijk was: in het spel kom je veel obstakels tegen waar je overheen moet springen. Maar door slimme trucjes te gebruiken kon hij toch telkens verder komen.

Vooral het tweede Bowser-level was moeilijk. Daar zat een ravijn in waar je écht niet langs kon zonder te springen. Nog nooit lukte het iemand om daar langs te komen. Toch lukte het dit keer, door een foutje in het spel.

Marbler kwam erachter dat er een blokje in het spel zit dat extreem langzaam omhoog gaat. Hij stond wel 78 uur lang op dat ene blokje, zodat hij hoog genoeg kwam om aan de overkant van het ravijn te kunnen vallen. Vier uur later wist hij het laatste level - en het record - te halen.