Nieuwswekker: Barca wint Champions League + Nicki Minaj weer vrij

Goedemorgen! Lig je nog in bed of ben je er al uit? In ieder geval begin je deze zondag extra goed met een verse Nieuwswekker!

Het weer

De dag begint droog met zon, maar ook wolken. In de loop van de middag komen er een paar pittige regen- en onweersbuien over het land. Het wordt 20 tot 23 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- De vrouwen van FC Barcelona hebben de Champions League gewonnen. In de finale werd Olympique Lyonnais met 2-0 verslagen. Bij Barcelona speelt ook de Nederlandse Esmee Brugts. Zij mocht vlak voor het einde van de wedstrijd invallen.

- Rapper en zangeres Nicki Minaj is weer vrijgelaten. Gisteren werd ze op vliegveld Schiphol aangehouden omdat ze drugs bij zich had. De Amerikaanse moest een boete betalen en mocht daarna weer gaan. Een concert van haar in Engeland ging door de aanhouding niet door.

- In een club in Sneek is de brandweer uren bezig geweest met het blussen van een brand. Inmiddels is het vuur onder controle. Toen de brand ontstond, waren en nog mensen binnen. Waarschijnlijk is er niemand gewond geraakt.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Zijn liedjes worden miljoenen keren geluisterd op YouTube en Spotify. Hij maakt regelmatig nummers met andere artiesten zoals S10, Antoon en Ronnie Flex. En hij staat hieronder op de foto met Sil. We hebben het natuurlijk over rapper Kevin! Houd de app in de gaten, daar zie je straks een lang interview met hem.

- Zo'n 50 jaar geleden was de kinderserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? erg populair. In totaal werden er 45 afleveringen gemaakt, maar daarvan waren er vier verdwenen.

De hele serie terugkijken, kon dus niet. Tot nu, want de afleveringen zijn teruggevonden. Vanavond in het Jeugdjournaal hoor je er alles over.

Vraag

We hebben er nu alvast een vraag over.

Het is leuk om oude series en films te kijken.

7.767 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit...

Ben je toevallig op zoek naar een huis in de Verenigde Staten en heb je miljoenen euro's? Dan kun je het huis kopen uit de beroemde kerst-film Home Alone.

Huis uit beroemde film Home Alone te koop