Oranje wint laatste oefenwedstrijd, Frenkie de Jong niet naar EK

Het Nederlands elftal heeft de laatste oefenwedstrijd voor het EK gewonnen. Het werd 4-0 tegen IJsland.

Xavi Simons maakte zijn eerste doelpunt voor Oranje. Daarna volgden nog meer kansen voor Oranje, maar lange tijd werd er niet meer gescoord. Bij rust stond het dus 1-0. Dat werd weer goedgemaakt in de tweede helft met doelpunten van Virgil van Dijk, Donyell Malen en Wout Weghorst.

Frenkie de Jong

Feest bij Oranje dus, maar verdriet bij Frenkie de Jong. Hij komt niet in actie op het EK. De middenvelder is niet op tijd fit door een enkelblessure.

Er was nog hoop dat hij zou meedoen, omdat hij afgelopen week wel mee deed aan de training. De Jong zegt op Instagram dat hij "verdrietig en teleurgesteld is" en dat hij er alles aan heeft gedaan.

Vervanger

Ian Maatsen is opgeroepen als vervanger. Hij speelde eerder deze maand nog de finale van de Champions League met Borussia Dortmund.

Ian Maatsen had er niet op gerekend. Hij is op dit moment nog op vakantie

Het EK voetbal begint vrijdag. Zondag speelt het Nederlands elftal de eerste EK-wedstrijd, tegen Polen. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.