Politie grijpt in bij bezoek youtuber IShowSpeed in Amsterdam

Politie grijpt in bij bezoek youtuber IShowSpeed in Amsterdam

Een bezoek van de Amerikaanse youtuber IShowSpeed heeft in Amsterdam voor behoorlijk wat chaos gezorgd. IShowSpeed, die eigenlijk Darren heet, werd door de hele stad achtervolgd door fans.

Dit is het land met de gekste fans waar ik ooit ben geweest.
IShowSpeed

Toen hij op een bootje zat, kwam de politie erbij. Die vroegen wie hij was en waarom er zoveel mensen achter hem aanzaten.

Mee met politie

Uiteindelijk is de youtuber overgestapt op een boot van de politie. In een reactie vertelt de politie het Jeugdjournaal dat niemand is aangehouden, maar dat IShowSpeed en zijn team voor hun eigen veiligheid zijn meegenomen.

Het werd te druk op de locatie.
Politie

De youtuber moest ook stoppen met zijn livestream. Anders zouden fans steeds weten waar hij was. Dat deed hij niet gelijk. Pas nadat de politie het meerdere keren had gevraagd, stopte het team van IShowSpeed met filmen.

Inmiddels is hij weer bij de politie weggegaan. Wel heeft de poltie hem het advies gegeven te stoppen met streamen. Voor zijn eigen veiligheid. Daar heeft IShowSpeed niet naar geluisterd.

Fans

Op weg naar zijn auto moest de youtuber weer door een enorme groep fans. Die stonden om zijn auto heen. Hij zei later dat er echt teveel mensen waren en zich niet prettig voelde.

IShowSpeed reist door Europa vanwege het EK in Duitsland. Eerder basketbalde hij in het kantoor van de premier van Albanië.