Nederland verliest van Oostenrijk, maar is wel door naar achtste finale

Het Nederlands elftal heeft de laatste groepswedstrijd op het EK verloren. Het werd 3-2 tegen Oostenrijk. Toch is Nederland wel door naar de achtste finales.

Eigen doelpunt

De wedstrijd begon meteen niet goed voor Oranje. Al na zes minuten stond Oostenrijk voor dankzij een eigen doelpunt van Donyell Malen. Daarna kreeg Nederland een paar kansen, maar de bal ging er niet in.

Middenvelder Joey Veerman werd na 30 minuten gewisseld voor Xavi Simons. Het gebeurt niet vaak dat een speler zo vroeg gewisseld wordt. Veerman zat daarna erg verdrietig en aangedaan op de bank en werd getroost door de andere spelers.

Het slechte begin van Nederland werd in de tweede helft heel even goedgemaakt. Cody Gakpo maakte vrij snel de 1-1. Helaas scoorde Oostenrijk daarna weer. Nederland kwam terug en Memphis zorgde ervoor dat het 2-2 werd. Dat was alleen niet genoeg, want kort daarna werd het 3-2 voor Oostenrijk en daar bleef het bij.

Achtste finales

Het was al zeker dat Oranje doorgaat naar de achtste finales. Oranje staat nu derde in de groep, maar hoort wel bij de beste nummers drie van het toernooi. En de beste nummers drie mogen ook door naar de volgende ronde.

Waarschijnlijk speelt Nederland in de volgende wedstrijd tegen Engeland.