Hardloper showt telkens Yu-Gi-Oh!-kaarten en gaat viral

De Amerikaanse hardloper Noah Lyles gaat als een speer. Hij wint wedstrijd na wedstrijd, en hij maakt zich nu klaar voor de Olympische Spelen. Maar dat hij nu viral gaat heeft een hele andere reden: zijn liefde voor Yu-Gi-Oh!.

Vlak voor (en na) elke race haalt hij een kaartje van het populaire kaartspel (en anime-serie) tevoorschijn. Eerst liet hij de zeldzame Blue Eyes White Dragon zien, en daarna twee stukken van Exodia, een van de sterkste kaarten van het spel.

In de serie is Exodia zo sterk, dat hij in vijven gesplitst is. Als je alle vijf de kaarten speelt, win je automatisch.
Ik ga Exodia helemaal bouwen. Ik heb de armen al, nu nog de benen.
Noah Lyles

Maar waarom laat hij nou steeds die kaartjes zien? In een interview met een Amerikaanse tv-zender legde hij het uit: hij heeft namelijk een weddenschap met de Amerikaanse kogelstootster Chase Ealey, die ook groot anime-fan is.

We hebben een weddenschap. Als ik elke keer een Yu-Gi-Oh!-kaart tevoorschijn tover, moet zij de zware Rock Lee-schoenen dragen en losmaken tijdens haar finale.
Noah Lyles

Hij heeft het over het karakter Rock Lee, uit de anime-serie Naruto. Rock Lee draagt altijd hele zware gewichten om zijn benen, om sterker te worden. In één van de afleveringen maakte hij die gewichten los vlak voor een belangrijke wedstrijd.

NBC Sports

@NBCSports

Noah Lyles really pulled out a Yu-Gi-Oh! card for his 100m intro. 😂 (Blue-Eyes White Dragon, for those wondering.) #TrackFieldTrials24 https://t.co/GaBqKzH2xF

Afbeelding bij tweet

23 juni 2024 • 03:26

Wat tovert hardloper Noah Lyles bij elke race tevoorschijn?