Turn-zussen Lieke en Sanne Wevers mogen weer naar Olympische Spelen

De tweelingzussen Sanne en Lieke Wevers zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Ook turnsters Vera van Pol, Naomi Visser en Sanna Veerman mogen naar de Spelen.

Sanne en Lieke gingen ook naar Rio de Janeiro in 2016 en Tokio in 2021. Sanne won goud in Rio, maar in Tokio ging het niet zo goed. Zij viel toen af bij de kwalificatierondes.

Terug van weggeweest

De vorige Olympische Spelen waren in een moeilijke periode voor de zusjes. Hun vader, die ook hun trainer was, mocht namelijk niet mee naar die Spelen. Hij werd ervan verdacht dat hij zich gewelddadig had gedragen in de turnwereld. Later zei de rechter dat hij niet schuldig was. Na Tokio hebben Lieke en Sanne een pauze genomen van het turnen.

Na een tijdje wilden ze allebei toch weer meedoen aan toernooien. Sanne won vorig jaar alweer goud op het EK voor de balk. Lieke deed dit jaar voor het eerst weer mee met een internationaal toernooi, het EK.

Laatste toernooi

De zussen willen graag nog één keer naar de Olympische Spelen, zodat zij hun resultaat in Tokio kunnen verbeteren. Na de Spelen deze zomer willen ze officieel stoppen met de sport.