Nieuwswekker: Spanje wint + Wint Oranje ook?

Goedemorgen op deze spannende dag voor voetbal-liefhebbers! Leuk dat je de Nieuwswekker hebt geopend. Komt 'ie:

Het weer

Zon en wolken wisselen elkaar af. Hier en daar kan er een buitje vallen. Vooral in het oosten is er een kleine kans op onweer. Het wordt 19 tot 24 graden.

Het weer van donderdag 10 juli.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Heeft het bij jou ook zo hard geregend? Gistermiddag en gisteravond gold in heel Nederland code oranje. De brandweer moest in meerdere plaatsen in actie komen voor omgewaaide bomen en wateroverlast. Vanwege de buien liepen ook straten en tunnels onder.

- Spanje is de eerste finalist van het EK voetbal. De Spaanse ploeg won de halve finale met 2-1 van Frankrijk. Wie de tegenstander wordt van Spanje wordt vanavond bekend. Dan spelen Engeland en Nederland tegen elkaar

Ook de 16-jarige Lamine Yamal maakte gisteravond een doelpunt. Hij is daarmee de allerjongste doelpuntenmaker ooit op een EK.

Yamal schiet schitterend raak en is jongste doelpuntenmaker ooit op EK

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het einde van het school jaar is in zicht, voor groep 8 betekent dat afscheid nemen van de basisschool. In de Jeugdjournaal-serie 'Bye Bye Basisschool' zie je de komende tijd verschillende manieren waarop dat afscheid nemen gebeurt.

Vandaag gaan we langs bij Levi die op CBS De Hoeksteen in Spijk zit. Hij is namelijk de enige leerling van groep 8!

- En vanavond is het zover: het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van het Europees kampioenschap op tegen Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund en begint om 21.00 uur. De mannen staan voor het eerst in twintig jaar in de halve finale van het EK.

Onze verslaggever Sil is in Dortmund om het met kinderen over de wedstrijd te hebben. Je ziet het in onze uitzending en natuurlijk hier in de app.

Nederland wint van Engeland vanavond.

10.664 stemmen

Deze stelling is gesloten

83% 8.948 stemmen

16% 1.716 stemmen

Laat ons weten wat je denkt!

En dan nog even dit:

Ben jij gek op Slijm ASMR of What's in my bag-video's? Nou deze orang-oetan ook!

Orang-oetan is gek op 'Slijm ASMR' en 'What's in my bag'