Ariana moet na 10 jaar weg uit Nederland: 'Heel verdrietig'

Ariana moet na 10 jaar weg uit Nederland: 'Heel verdrietig'

De 13-jarige Ariana was vorig jaar in het Jeugdjournaal, omdat het niet zeker was of zij in Nederland mocht blijven. Deze week is bekend geworden dat ze terug moet naar het land Oezbekistan.

Soort gevangenis

Ariana woonde al tien jaar met haar familie in een asielzoekerscentrum in Nederland. Ze ging hier naar school, had hier vrienden en voelde zich hier thuis. Maar gisterochtend stonden er ineens agenten naast haar bed om haar mee te nemen.

Op dit moment zit ze in een soort gevangenis en maandag zal ze naar Oezbekistan vliegen. Haar vriendinnen zijn ontzettend verdrietig en missen haar nu al.

Ariana zei altijd dat ze bang was dat de volgende dag de politie zou komen. Wij zeiden altijd dat ze zich geen zorgen hoefde te maken.
Leona

Ook kinderrechtenorganisatie Defence For Children maakt zich zorgen om Ariana, dat zijn na tien jaar in Nederland alsnog weg moet. De organisatie doet wat het kan om de uitzetting van Ariana te voorkomen. Maar die kans lijkt klein. De kinderen van haar school en haar dansgroep gaan ook nog actievoeren.