Donald Trump vertelt over de aanslag: 'Ik heb veel geluk gehad'

Donald Trump heeft voor het eerst verteld wat er in hem omging na de aanslag. Op dat moment stak hij zijn vuist in de lucht. Nu zegt hij dat hij zich bedacht dat het een belangrijk moment was, en dat de hele wereld meekeek.

Verband

In een interview met de krant The New York Post zegt Donald Trump dat hij heel veel geluk heeft gehad. Ik had eigenlijk dood moeten zijn, vertelt hij. Ook zou er een groot, wit verband om zijn oor zitten.

Ik wist dat dit moment de geschiedenis in zou gaan. Daarom stak ik mijn vuist in de lucht. Ik moest laten weten dat het goed met ons ging.
Donald Trump

Vandaag gaat Donald Trump naar de stad Milwaukee en daar geeft hij een toespraak. Hij had al bedacht wat hij daar wilde zeggen, maar dat is na de aanslag veranderd. Eerder had hij bedacht om dingen over president Joe Biden gaan zeggen, maar Donald Trump zegt dat hij nu een toespraak wil geven waarin hij heel Amerika, en zelfs de hele wereld, samen gaat brengen.

President Joe Biden heeft Donald Trump na de aanslag gebeld. Gisteravond gaf de president een toespraak waarin hij zegt dat mensen geen geweld moeten gebruiken. Ook al ben je het met iemand oneens, onthoud dan dat je geen vijanden van elkaar bent, zegt hij.

Bellen

Tijdens zijn toespraak zei Joe Biden dat hij dankbaar is dat Trump niet ernstig gewond is geraakt. Na de aanslag heeft president Joe Biden Donald Trump gebeld om hem beterschap te wensen. Donald Trump heeft gezegd dat hij het erg aardig vond.