Eerste Nederlanders in actie op Olympische Spelen

Eerste Nederlanders in actie op Olympische Spelen

De openingsceremonie is morgen pas, maar de eerste Nederlanders zijn nu al in actie gekomen op de Olympische Spelen. Er waren vandaag al wedstrijden in de sporten handbal en handboogschieten.

Dat er nu al wedstrijden zijn, komt doordat er in sommige sporten onwijs veel wedstrijden gespeeld moeten worden. Om dat allemaal te kunnen doen, beginnen een aantal sporters dus een dag of twee eerder. Dat is bijvoorbeeld ook zo bij rugby en voetbal.

Handboogschieten

Quinty Roeffen, Gaby Schloesser en Laura van der Winkel stonden in de kwalificaties van het handboogschieten. Hun plek in het klassement bepaalde de tegenstander van de volgende wedstrijd. De vrouwen werden laatste en spelen zondag tegen Frankrijk.

Handbal

De Nederlandse handbalsters speelden hun eerste groepswedstrijd tegen Angola. De vrouwen wonnen de wedstrijd maar net met 34-31.

Zondag is de volgende wedstrijd voor de handbalvrouwen. Dan is topfavoriet Frankrijk de tegenstander. De eerste vier ploegen uit de poule van zes plaatsen zich voor de volgende ronde.