Nieuwswekker: Bosbranden Canada + Olympische Spelen beginnen

Goedemorgen! Het zonnetje is weg, de lucht is grauw, deze Nieuwswekker is voor jou!

Het weer

De dag begint met buien, op sommige plekken ook onweer. Later wordt het droog en zonnig. Het wordt zo'n 21 tot 24 graden.

Het weer van vrijdag 26 juli.

Dit heb je misschien gemist:

- In Canada woeden al dagenlang tientallen bosbranden. Zo'n 25.000 bewoners en toeristen zijn daarom naar een veilige plek gebracht. Vooral in het dorp Jasper is de schade enorm. De helft van het dorp is helemaal bedekt in as.

Deel Canadese stadje Jasper in as door bosbrand

- In een heidegebied in Ede zijn 41 schapen gedood. Volgens de gemeente zijn de dieren misschien aangevallen door een of meerdere wolven. De kudde werd beschermd door een speciaal hek om wolven tegen te houden. Er wordt onderzocht hoe het dan toch mis kon gaan.

- Stemacteurs van videogames in Hollywood zijn gestopt met werken. Ze maken zich zorgen om kunstmatige intelligentie en zijn bang dat computers hun werk zullen overnemen. Ze willen dat daar regels voor komen.

Vorig jaar waren er ook al protesten van acteurs in Hollywood. Daardoor zijn een hoop films en series vertraagd:

Hollywood-acteurs zijn boos en stoppen met werken

Dit is vandaag in het nieuws:

- Je kan het bijna niet gemist hebben: de Olympische Spelen komen eraan. Vandaag om precies te zijn! Vanavond is de grote openingsceremonie in de Franse hoofdstad Parijs. En dat belooft een grote show te worden.

Voor het eerst in de geschiedenis is de opening niet in een stadion, maar midden in de stad. Wat er precies gaat gebeuren is nog geheim, maar er gaan geruchten dat Dua Lipa en Lady Gaga gaan optreden.

Naar welke Olympische sport kijk jij het liefst?

Deze stelling is gesloten

En dan nog even dit...

Bij een optreden van Travis Scott in Italië kwamen zoveel fans dat buurtbewoners dachten dat er een aardbeving was!

Travis Scott-concert in Italië veroorzaakt 'aardbeving'