Venetië verbiedt grote groepen toeristen tegen overlast

In de Italiaanse stad Venetië zijn nieuwe regels voor toeristen ingegaan. Groepen toeristen mogen uit maximaal 25 personen bestaan en gidsen mogen niet meer met luidsprekers door de stad lopen.

De regels zijn bedoeld om de drukte en overlast in de populaire stad tegen te gaan. Venetië wordt ieder jaar overspoeld door toeristen. Ieder jaar komen er miljoenen mensen naar de stad. En niet alle toeristen gedragen zich netjes. Sommigen zorgen voor troep of maken lawaai.

Inwoners zijn blij met de nieuwe regels. Zij kunnen zich bijna niet door de stad verplaatsen als er grote groepen met toeristen door de smalle straatjes lopen. Duizenden inwoners zijn in de afgelopen jaren al vertrokken uit de stad, omdat ze klaar waren met de drukte.

Toegangskaartje

Eerder dit jaar werd Venetië de eerste stad waar je op drukke dagen een toegangskaartje van 5 euro moet betalen. Mensen die in de stad overnachten hoeven niet te betalen, net als inwoners en hun bezoekers.

Grote cruiseschepen mogen sinds een paar jaar niet meer aanmeren in het centrum van de stad, maar moeten dat verderop doen.

We maakten eerder deze video over de regels in Venetië:

Naar Venetië? Toeristen moeten eerst kaartje kopen

Wat is niet meer toegestaan in de Italiaanse stad Venetië?