Nieuwswekker: PSV verliest van Juventus + Zou jij een vierling willen zijn?

Goedemorgen! Klaar voor een gloednieuwe dag? Het is woensdag, we zijn op de helft van de week! En goed nieuws als je van zon houdt: het wordt de komende dagen een stuk zonniger dan het begin van deze week.

Het weer

Kijk eens naar de weerkaart: er staan veel zonnetjes op! Het wordt vandaag 21 tot 23 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Libanon en Amerika denken dat Israël achter de aanslag zit waarbij gisteren duizenden mensen gisteren gewond raakte en zeker 9 mensen omkwamen. Dat kwam door kleine apparaatjes die ontploften op hun lichaam. Die worden piepers genoemd. Daarmee kunnen mensen elkaar oproepen, als een soort mobiele telefoon.

- PSV heeft gisteravond met 3-1 verloren van Juventus in de Champions League. De hele wedstrijd was de Italiaanse club beter.

Het is heel simpel: het was niet goed genoeg. Terecht verloren. Dat is het.
Peter Bosz, trainer PSV

- Instagram heeft nieuwe regels voor kinderen bedacht. Zo kunnen alleen volgers die kinderen hebben goedgekeurd hun posts zien. Ook krijgen ze bijvoorbeeld na 60 minuten een melding om de app af te sluiten. De regels gelden nu alleen voor kinderen in Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer de regels in Nederland ingaan, is nog niet duidelijk.

Dit is vandaag in het nieuws:

- De Jeugdjournaal-podcast is terug! Om 15:00 uur staat er een gloednieuwe aflevering voor je klaar. En speciaal voor jullie verklappen we alvast waar 'ie over gaat: Pien en Bart hebben uitgezocht of Nederland ook kan overstromen. In landen in het midden van Europa zijn al dagen problemen door overstromingen. Of zoiets ook hier kan gebeuren, hoor je vanmiddag!

- En het is vandaag feest bij Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe in huis. De meiden zijn een vierling en ze zijn vandaag jarig! Ze worden 10 jaar. De meiden zijn één van de weinige vierlingen van Nederland, en wij zijn vandaag bij hen op school.

De vier meiden en hun ouders

Hierdoor zijn wij benieuwd: Lijkt het jou leuk om een vierling te zijn? Laat het ons weten!

Zou jij een vierling willen zijn?

8.151 stemmen

- In de Tweede Kamer worden vandaag en morgen allerlei plannen voor het land besproken. Dat gebeurt tijdens de Algemene Beschouwingen. Het gaat vooral over de plannen van de regering voor het komende jaar. Die zijn gisteren bekend geworden op Prinsjesdag. Nu krijgen de andere partijen, die niet in de regering zitten, de kans om hun mening te geven.

En dan nog even dit:

Voor de première van een film trek je meestal je mooiste pak of jurk aan. Maar Lonneke pakt het net even anders aan. Zij mag naar de Verenigde Staten voor de première van de wereldberoemde robot-film en dat doet ze zo:

Lonneke bouwt mega robot-pak voor nieuwe film