Alles over onze nieuwe verslaggever Debora

Een nieuwtje over onszelf: we hebben een nieuwe verslaggever! Misschien heb je haar vanavond al in het avondjournaal gezien. In dit artikel stelt ze zichzelf aan jullie voor.

Het Jeugdjournaal

Hoe ben je bij het Jeugdjournaal gekomen? Ik heb de opleiding Journalistiek gedaan en ben daarna eerst video's voor jongeren gaan maken bij NOS Stories. Na een tijdje was er een plekje bij het Jeugdjournaal en kon ik daar beginnen. En daar ben ik niet meer weg gegaan!

Hoe volg jij zelf het nieuws? Veel via nieuwsapp's, Instagram en TikTok, maar ik kijk ook graag nieuwsprogramma's en vind het ook leuk om de krant te lezen.

Wat is het mooiste verhaal om te maken? Ik maak het liefst verhalen waarin kinderen vertellen wat ze hebben meegemaakt. Dat kan iets stoers zijn, maar ook iets verdrietigs of juist heel leuks. Ik vind ingewikkeld nieuws uitleggen en er met kinderen over praten het allerleukste wat het is.

Wat is je grootste blunder? Toen ik op de middelbare school zat, had ik eens heel erg haast. Ik fietste achter een hele grote groep tieners aan. Toen ik langs het stoplicht fietste was het al rood, maar dat had ik niet door. Even later werd ik tegengehouden door de politie. Zij hadden besloten dat ze strenger gingen controleren bij de stoplichten. En het wordt nog erger, want er stond ook een fotograaf van de krant bij! De volgende dag stond er een foto van mij en de politie op de voorpagina van de krant. Oeps! Mijn familie heeft daar heel hard om gelachen.

Heb je een tip voor kinderen die ook verslaggever willen worden? Stel altijd vragen! Dat vindt niet iedereen leuk, maar als journalist is het belangrijk dat je goede vragen stelt en aandachtig kunt luisteren. En als je verslaggever wilt worden is het ook handig als je het leuk vindt om filmpjes te maken. Dat kan je nu al doen met een telefoon of camera. Als je daar goed in wordt en het leuk vindt, helpt dat heel veel in je werk als verslaggever.

Favorieten

Wat is je favoriete site/app? De Jeugdjournaal-app natuurlijk!

Wat is je favoriete tv-programma? De Mol (dat is Wie is de Mol alleen dan gemaakt door mensen in België. Echt heel erg leuk en spannend!)

Wat is je favoriete film? De Disney-film Elemental

Wat is je lievelingseten? Hachee met rode kool, en dat eet ik het liefst hoe mijn oma het altijd maakte. Heerlijk!

Wat is je lievelingskleur? Groen

Wat is je lievelingsdier? Eentje die niet zo populair is: een duif. Ik vind ze altijd zo grappig lopen.

Wat is je favoriete muziek? Ik hou van rustige muziek, bijvoorbeeld van de band Bear's Den.

Waar moet je om lachen? Om TikTokkers zoals Pieter Valley en Bram Krikke. Om hun grappige filmpjes moet ik bijna altijd lachen!

Hier zie je Debora toen ze op groep 8-kamp ging