Geschiedenis van de islam

In de wereld zijn er veel verschillende soorten geloven. 1,2 miljard mensen in de wereld zijn moslim. Zij hebben het islamitische geloof.

De Koran Net als het Christendom heeft ook de Islam een heilig boek. Bij de Christenen heet dat boek: de bijbel. Het heilige boek van de Islamieten heet: de Koran.

Geschiedenis van de islam Volgens moslims is de islam ontstaan doordat God tegen Mohammed praatte. Dit is het verhaal dat zij over hem vertellen. Het verhaal van Mohammed

In 570 werd in Mekka in Saudi-Arabië een man geboren: Mohammed. Hij groeide alleen met zijn moeder op. Zijn vader was al gestorven voor Mohammeds geboorte. Broers en zussen had Mohammed niet. Toen hij zes jaar was overleed ook zijn moeder. Een oom ging toen voor hem zorgen. Toen Mohammed groot genoeg was, werd hij schaapherder. Veel geld had hij niet, tot hij trouwde met een rijke vrouw. Mohammed bleek een slimme man te zijn. Hij kreeg daarom al snel een goede naam in het dorp waar hij en zijn vrouw woonden. Maar Mohammed was niet gelukkig. Ieder jaar trok hij zich terug in een grot. Daar ging hij heen om rustig na te kunnen denken. Hij deed dat jarenlang tot hij plotseling uit het niets werd aangesproken door iemand. Dat bleek God te zijn. God sprak tot hem en gaf hem tekenen uit de hemel. God praatte vaak tegen Mohammed. Dat kon op ieder moment gebeuren dus niet alleen meer in de grot, maar ook als hij gezellig bij iemand op visite was.

Wat God zei, vertelde Mohammed door. Sommige dingen werden opgeschreven, maar het meeste ging van mond tot mond. Een geestelijke, een leider van de Islam heeft wat God aan Mohammed vertelde uiteindelijk opgeschreven. Dat werd de koran, het heilige boek van de moslims. Koran betekent letterlijk: woord van God