Meer over Barack Obama

Paspoort: Naam: Barack Obama Geboortejaar: 1961 Getrouwd: met Michelle (1964) Kinderen: Malia (1998) en Sasha (2001)

Barack Obama is een opvallende president. Nooit eerder had Amerika een donkere president. Maar ook zijn leeftijd is bijzonder: hij is de jongste Amerikaanse president ooit. Obama is geboren op het eiland Hawaii, dat deel is van de Verenigde Staten. Obama heeft een donkere vader en een blanke moeder. Zijn oma woont nog steeds in Kenia; het land in Afrika waar zijn vader werd geboren.

Familie

Voor Malia en Sasha, de dochters van Obama, is het spannend dat hun vader president wordt. Ze zijn daardoor zelf vaak op tv. Ook moesten ze verhuizen. De president en zijn familie wonen altijd in het Witte Huis. Omdat ze naar een andere stad verhuisd zijn, moesten Malia en Sasha ook naar een nieuwe school. De oma van Malia en Sasha komt ook in het Witte Huis wonen.

Verandering

Barack Obama zit nog niet zo lang in de politiek. Zijn tegenstanders zeggen dat hij daarom geen goede president kan zijn: volgens hen heeft hij te weinig ervaring in de politiek voor zo'n belangrijke baan. Maar zijn fans vinden dat geen probleem. Zij willen juist iemand die veel gaat veranderen in het land. Dat is ook het belangrijkste wat mensen zeggen: het wordt helemaal anders in het land als Obama president wordt.

Praten

Barack Obama is een goede prater. Zijn toespraken zijn vaak een grote show en er komen duizenden mensen naar luisteren. Een bijeenkomst met Obama lijkt soms bijna op een popconcert!