Laura Dekker gestopt met school

Laura is te druk met zeilen om met school bezig te zijn, legt ze uit: "In het begin heb ik veel aan school gedaan, maar nu eigenlijk niet meer echt veel, omdat ik er te weinig tijd voor heb", zegt ze. "De boot is even belangrijker, daar focus ik me nu op."

Voordat ze vertrok, was er veel gedoe over Laura's reis. Sommige mensen vonden de reis te gevaarlijk voor een meisje van 14. Uiteindelijk is Laura vorig jaar vertrokken, met de belofte dat ze haar schoolwerk tijdens haar reis zou bijhouden.

Dat ze nu is gestopt met school, vindt de Kinderbescherming geen goed idee. Toch kunnen ze er niet veel aan doen. De rechter heeft vóór Laura's vertrek gezegd dat haar ouders ervoor moeten zorgen dat ze les krijgt. Maar Laura's ouders zijn het eens met haar beslissing om te stoppen. Bovendien is Laura buiten Nederland, en daar gelden andere regels.

Hoe Laura nu verder gaat is onduidelijk. Ze kan via Zuid Afrika terug naar Europa zeilen. Een veilige weg, maar wel een stuk om. Als ze binnendoor zeilt moet ze langs Somalië. Dat is een kortere weg, maar die kan gevaarlijk zijn. Want daar zijn piraten. Wat Laura morgen gaat doen is in ieder geval wel duidelijk...taart eten! Ze is dan jarig en wordt 16 jaar.

Wat vind jij van deze beslissing? Reageer op de stelling 'Ik begrijp wel dat Laura Dekker is gestopt met school' en leg uit waarom in ons gastenboek!