Jeugdjournaal wint Gouden Stuiver!

Al vijf keer eerder werd het Jeugdjournaal genomineerd voor een Gouden Stuiver, maar nog nooit eerder mochten we het beeldje mee naar huis nemen. Dit jaar hebben we hem dus eindelijk te pakken! De andere jeugdprogramma's die kans maakten op de Stuiver waren het Klokhuis (al negen keer genomineerd) en Sesamstraat (een keer genomineerd).

Milouska was zo blij dat ze haar speech vergat toen ze op het podium stond: "Ik had vanmiddag een verhaaltje ingestudeerd, maar ik weet het niet meer! Ik had niet verwacht dat we zouden winnen van deze concurrenten. Alle makers, kinderen, kijkers, scholen en collega's: heel erg bedankt!"

Het Televizier-Ring Gala was vrijdagavond het best bekeken programma op tv. Wel 2,1 miljoen mensen zaten voor de buis. De tv-prijzen werden uitgereikt in Theater Carré in Amsterdam.

Het RTL-4 programma Gooische Vrouwen heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen, de belangrijkste publieksprijs in Nederland. Yvon Jaspers kreeg De Zilveren Televizier Ster voor beste presentatrice en Ruben Nikolai voor beste presentator. Actrice en presentatrice Lieke van Lexmond mocht de Televizier Talent Award mee naar huis nemen.

Heb je het gala gemist? Zaterdagmiddag om 14.15 uur wordt de herhaling uitgezonden op Nederland 1.

Wat vinden BN-ers ervan dat Jeugdjournaal de Gouden Stuiver heeft gewonnen?