Wat is het woord van 2009?

Er doen tien verschillende woorden mee aan de verkiezing. Iedereen kan tot zijn stem uitbrengen op de website van het Van Dale woordenboek. Volgende week donderdag wordt duidelijk wat hét woord van 2009 is geworden.

De andere woorden zijn griepcommissaris, hypotheekleed, oeps-gebied, recessionista, spuugkit, tomtomburger en twitterazzo. Allemaal woorden die het afgelopen jaar in het nieuws voorkwamen.

Op de site is ook de betekenis van elk woord te lezen. Zo gaat 'zeilmeisje' natuurlijk over Laura Dekker, die in haar eentje de wereld over wou zeilen. 'Ontvrienden' houdt in dat je mensen van je Hyves of Facebook vriendenlijst schrapt.

Vorige maand werd er ook al een woord van het jaar gekozen: 'twitteren'. Dat is een kort bericht versturen via internet. Dit woord werd gekozen door een groep mensen die veel verstand hebben van taal.

Welk woord vind jij nou écht bij het jaar 2009 passen? Stem op onze pol! Of misschien vind jij wel dat een heel ander woord moet winnen. Laat jouw eigen woord achter in ons gastenboek en misschien zie je hem wel terug in onze middaguitzending!