Zeilmeisje Laura Dekker vermist

Laura woont bij haar vader. Sinds vrijdag zou de 14-jarige zijn verdwenen. Laura was veel in het nieuws, omdat ze in haar eentje de wereld rond wil zeilen. De rechter had dat verboden. Sinds oktober staat Laura onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Dat betekent dat mensen van Jeugdzorg haar in de gaten moeten houden.

Maar toch is ze nu weg. Waar naar toe, dat weet niemand. Laura heeft twee zeilboten. Die liggen nog gewoon in de haven, dus daarmee is ze niet vertrokken. De politie probeert te achterhalen waar ze is. Ook de politie in het buitenland kijkt uit naar het 14-jarige meisje. De ouders van Laura lieten weten dat ze zich ernstig zorgen maken.

Laura woont bij haar vader in Maurik. Ze heeft bij haar vertrek een brief voor hem achtergelaten. Wat daar in staat, wil de politie niet zeggen. Er wordt gezegd dat Laura veel geld bij de bank heeft opgenomen, 3500 euro. Maar of dat waar is is nog niet zeker.

We hebben veel reportages over Laura gemaakt:

Filmpje gemaakt vlak na de uitspraak op 30 oktober.

26 oktober begon de rechszaak over Laura in Utrecht. De kinderrechter moet beslissen of ze nu wel of niet in haar eentje twee jaar lang rond de wereld mag zeilen.

25 oktober. 1 dag voordat Laura zelf aan de rechter moet vertellen hoe ze haar zeiltocht over de wereld wil gaan maken.

Laura is na haar rechtszaak moe van alle aandacht in de media, maar wilde wel praten met het Jeugdjournaal. Ze heeft nog steeds vertrouwen in haar wereldreis.

Laura mag voorlopig niet aan haar wereldreis beginnen. Dat heeft de rechter 28 augustus besloten. De rechter is bang dat Laura nog te jong is voor de reis.

Laura heeft in Engeland problemen gehad met de politie en kinderbescherming. Dat heeft haar advocaat gezegd. 27 augustus werd duidelijk dat ze tijdens een eerdere grote reis door de politie is tegengehouden.

"Ik ga hoe dan ook zeilen." Dat zei Laura tegen het Jeugdjournaal op 25 augustus:

Laura in de rechtszaal.

Laura vertelt over haar wereldreis.

Bekijk hier de langere versie van het interview met Laura.

Wat vinden andere zeilers van Laura's plan?

Op 13 augustus zat Laura voor het eerst in het Jeugdjournaal. Kinderen vertellen wat ze van haar plan vinden.