Laura mag bij haar vader wonen

Dat was onzeker geworden omdat bureau Jeugdzorg vond dat het beter voor haar was als ze drie maanden ergens anders zou gaan wonen.  De 14-jarige zeilster Laura liep vorige week weg van huis. Ze ging naar het eiland Sint Maarten. Ze is wereldberoemd omdat ze als jongste zeiler ooit de wereld rond wil zeilen. Van de rechter mag dat nog niet, ze is er nog niet klaar voor.

Volgens de advocaat van Laura wilde ze op Sint Maarten een zeilboot kopen om daarmee te gaan zeilen. "Ze ging een boot kopen die nog wat opgeknapt moest worden en zou daarmee gaan zeilen", dat vertelde haar advocaat. Om die boot te kopen had ze een groot bedrag mee genomen uit Nederland.

De advocaat van Laura zegt dat ze vooral gevlucht is naar het buitenland omdat ze al het gedoe over haar zat was. Op school ging het slecht en ze spijbelde veel. Ook dacht ze dat ze haar reis vast niet meer mocht maken.

De rechter heeft de advocaat van Laura verteld dat als ze voldoende haar best doet om bijvoorbeeld meer zeilervaring op te doen en een EHBO-cursus te volgen, dat ze waarschijnlijk toch gewoon weg mag om haar wereldreis te maken.

Haar vader heeft nu strenge afspraken gemaakt met bureau Jeugdzorg. Daarom mag ze nu toch thuis blijven wonen.