Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laura Dekker wil niet terug naar Nederland

Ik wil niet meer in Nederland wonen. Dat zegt zeilster Laura Dekker. Haar reis rond de wereld zit er bijna op.

Sint Maarten

Aan het einde van deze maand hoopt de 16-jarige Laura aan te komen op Sint Maarten. Daar begon ze een jaar geleden officieel aan haar zeiltocht. Op het eiland zal haar vader op haar wachten en de politie en de brandweer ontvangen haar met een feestje. Als alles lukt is ze de jongste ooit die alleen rond de wereld zeilt. Op dit moment is Laura bij Brazilië.

Nederland

Laura wil niet meer in Nederland wonen. Ze voelt zich er niet thuis, houdt niet van de levensstijl en niet van het weer. Ze zou liever in Nieuw-Zeeland wonen. Ze vindt de mensen daar leuker en het is een beter land om te zeilen. Waar ze straks precies gaat wonen, weet ze nog niet.

School

Laura zegt dat het goed gaat met haar schoolopdrachten. Ze zit nu in havo 5 en wil gewoon examen doen. Wanneer weet ze nog niet. Tijdens haar wereldreis heeft ze in ieder geval meer geleerd dan alleen uit schoolboeken. Ze vertelt dat ze veel mensen heeft ontmoet, culteren leren kennen en dat ze nu heel goed alleen kan zijn.