Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Prehistorische reuzenpinguïn nagemaakt

Hij was lang, had grote vleugels en leefde 27 miljoen jaar geleden. Nu pas is het wetenschappers uit Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten gelukt om te laten zien hoe een prehistorische reuzenpinguïn eruit heeft gezien.

Fossielen

Van de reuzenpinguïn zijn fossielen bewaard gebleven: botten in steen. Wetenschappers konden met deze fossielen het skelet van de pinguïn namaken. Ook konden ze op deze manier een tekening van het dier maken. Uit de fossielen blijkt dat de reuzenpinguïn lang was, ongeveer 1 meter 30. Dat is een stuk groter dan de pinguïns die nu nog op aarde leven.

Kiaruku

De reuzenpinguïn is Kiaruku genoemd. Dat betekent 'duiker die terug komt met eten'. Die naam is toepasselijk, want uit onderzoek blijkt dat de prehistorische pinguïn een goede zwemmer en duiker was. Wetenschappers denken dat de pinguïn wel honderden kilometers ver weg zwom om te duiken en z'n eten te zoeken.