Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen voeren actie tegen Kony

Het is een wereldwijde actie: de oorlogsmisdadiger Kony moet opgepakt worden. Dankzij een YouTubefilmpje werd Kony uit Uganda wereldberoemd. In het filmpje roepen de makers op om de jacht op hem te openen. Kinderen in Utrecht voeren vandaag actie om Kony nog bekender te maken.

Honderd miljoen

Het filmpje Kony 2012 werd al meer dan honderd miljoen keer bekeken. Het is een serieuze en heftige film over hoe de man een leger van kindsoldaten verzamelde en veel mensen liet vermoorden.

Militairen

De makers van de film willen dat er meer wordt gedaan om hem te pakken en dat lijkt te werken. Sinds deze maand zijn 5000 militairen naar hem op zoek. Waarschijnlijk zit hij met een klein leger in het land de Centraal-Afrikaanse Republiek verstopt.

Posterplakactie

Kinderen van basisschool De Panda in Utrecht gaan vandaag posters maken en in hun wijk plakken. Veel meer mensen doen aan de posterplakactie mee. Ze willen dat mensen zaterdag wakker worden en overal posters van Kony zien, zodat hij nog bekender wordt en nog sneller gepakt.

268
De Oegandese oorlogsmisdadiger Kony wordt in 2012 gepakt!
Favoriet maken