Nederlandse kinderen het gelukkigst

Nederlandse kinderen het gelukkigst

Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste van Europa. Dat blijkt uit een groot onderzoek naar hoe het met kinderen over de hele wereld gaat. Er werden wel 200.000 kinderen in veertig landen onderzocht.

Alcohol

Je hoort vaak negatieve dingen in het nieuws over kinderen en alcohol, drugs, obesitas en armoede. Veel daarvan is waar, maar uit dit onderzoek blijkt dat het met de meeste kinderen wél goed gaat. Nederlandse kinderen tussen 11 en 15 zijn zelfs het gelukkigst van Europa. Bovendien drinken ze minder alcohol dan kinderen in andere landen en ontbijten ze goed.

Vrienden

Kinderen in Nederland zijn vooral gelukkig omdat ze goed omgaan met ouders, vrienden en klasgenoten. Bovendien hebben ze het leuk op school. Kinderen in Nederland hebben weinig stress van opdrachten en er wordt weinig gevochten en gepest in de klas.

Fruit

Volgens de onderzoekers zijn er wel een paar dingen die beter kunnen. Zo zouden Nederlandse kinderen meer fruit moeten eten, iets meer moeten sporten en wat minder frisdrank drinken.

Grafiek

Klik op de smiley's om te kijken hoe gelukkig kinderen van 11 jaar in dat land zijn en hoe hoog of laag zij op de ranglijst staan. Kinderen van 11 jaar zijn in Armenië het gelukkigst, daarna volgt Nederland.

View Larger Map

Nederland is voor kinderen het beste land om in te leven.

3.830 stemmen

Deze stelling is gesloten

74% 2.848 stemmen

25% 982 stemmen