Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Astro Nout (18) gaat de ruimte in

Hij zou best wel eens de jongste ruimtereiziger ooit kunnen worden. De 18-jarige Nout gaat naar de ruimte. Zo'n reis kost 75.000 euro, maar Nout mag gratis. Hij won de reis door een plan te maken hoe de luchtvaart er in de toekomst uitziet.

De beste

Nout studeert lucht- en ruimtevaarttechniek aan de technische universiteit van Delft. Hij zit pas in het eerste jaar en heeft nu al een ruimtereis te pakken. Dat deed hij door aan een wedstrijd mee te doen over de toekomst van de ruimtevaart. Hij schreef een heel rapport over hoe dat zonder benzine zou kunnen. Meer dan 160 studenten schreven een rapport, maar Nout was het beste.

Zweven

Nout gaat in een soort ruimtevliegtuig de lucht in. Die gaat sneller dan het geluid de lucht in en zet op 100 kilometer van de aarde de motor uit. Daar zweeft Nout dan een paar minuten rond. Het ruimtevliegtuig vertrekt van Curaçao en is van een bedrijf dat al jaren werkt aan de ruimtevliegtuigen. Deze maand gaat Nout er al heen en beginnen de trainingen. Voor zijn reis moet hij nog wel even geduld hebben. Die is pas in 2014.