Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Belangrijke prijs voor kinderboekenschrijver

Kinderboekenschrijver Guus Kuijer heeft een belangrijke prijs gewonnen. Hij kreeg zondag in Zweden de Astrid Lindgren Memorial Award. Volgens kenners is dat de belangrijkste prijs voor kinderboekenschrijvers.

Madelief

Je kent Guus Kuijer misschien wel van de boeken 'Krassen in het Tafelblad' en 'Polleke'. Hij schreef meer dan vijftig kinderboeken. Veel van die boeken zijn vertaald en worden ook in andere landen verkocht. Guus Kuijer schreef zijn eerste kinderboek al heel erg lang geleden. Het ging over een meisje dat hij echt kende: Madelief. Van een aantal van zijn boeken zijn ook films gemaakt.

Half miljoen

Guus Kuijer is hartstikke blij met de prijs. Het de eerste keer dat een Nederlandse schrijver deze prijs wint. De schrijver krijgt de prijs voor alle boeken die hij ooit schreef. Dat is een enorme eer en hij krijgt er ook nog eens meer dan een half miljoen euro voor.