Vrouwenroeiers ook in de finale

De roeisters van de Holland Acht zijn voor de vijfde keer op rij van de partij in de olympische finale. Ze eindigden vandaag als eerste in de voorronde. De afgelopen jaren heeft deze ploeg altijd een medaille gewonnen. Donderdag gaan we zien of ze dat weer gaat lukken.

Windsurfen

Ook eerste werd vandaag Dorian van Rijsselberghe. De 23-jarige windsurfer won zonder veel moeite de eerste twee races. Veel mensen verwachten dat hij deze Spelen wel een medaille in de wacht gaat slepen. Woensdag surft Dorian de derde en vierde race, van de elf in totaal.

Hockey

De hockeyvrouwen moesten vanochtend vroeg op. Om half negen speelden ze tegen de Japanners. Blijkbaar waren ze wel wakker genoeg, want de hockeysters wonnen hun tweede wedstrijd met 3-2.

Judo & Cross

Een minder goede dag is het voor judoka Elisabeth Willeboordse. Zij heeft in de kwartfinales geen medaille kunnen pakken. Dit is de laatste keer dat ze aan de Olympische Spelen meedoet. Ook was het balen voor Elaine Pen tijdens de crosscountrywedstrijd. De ruiter moet dan óp het paard blijven zitten, maar dat lukt haar niet en dus is ze gediskwalificeerd.