Quin bij judo en in Holland House

Quin van tien jaar is bij de Olympische Spelen. Hij ging onder andere naar een judowedstrijd en vierde feest in het Holland House. Voor het Jeugdjournaal schreef hij een verslag.

Judo

Vandaag gingen we 's ochtends vroeg weg bij de camping. We gingen met de trein en de metro naar de judohal. We moesten heel vaak het kaartje laten zien het was een controle zoals op het vliegveld. Ik moest apart uit de rij omdat de scanner afging. Dat kwam door mijn horloge.

Toen we binnen waren stonden we eerst in de verkeerde rij en daarna in de goeie rij en kwamen we een grote hal binnen waar iedereen wachtte. Omdat ik en mijn broertje Yoa onze oranje judopakken aan hadden moesten we steeds op de foto met mensen uit allerlei landen. In het stadion stond er op onze plek een heel groot scherm, konden we dus niet zitten! We werden meegenomen naar een andere plek. Deze plek was helemaal geweldig we zaten op de eerste rij aan de tatami (dat is de mat).

Toen kwam er een mevrouw naar ons toe om te vragen of ze ons mocht interviewen, we kwamen live op een groot scherm in het stadion. Elisabeth Willeboordse moest de eerste partij spelen tegen de olympische kampioen van vier jaar geleden. Een seconde voor tijd verloor ze heel jammer. Daardoor had ze geen kans meer op een medaille. Daarna heel veel mooie wedstrijden gezien. Na afloop kreeg ik een handtekening van judoka Mark Huizinga op mijn judopak en moesten we nog een paar keer op de foto. Het was een onvergetelijke dag!!!

Holland House (zondag)

Ik ben vandaag naar het Holland House geweest. We zijn met de trein, metro én bus gegaan. In het Holland House kun je verschillende sporten doen, zoals schermen, sprinten, wielrennen en tafeltennis. Daar heb je ook een heel groot scherm waarop je sport kan kijken. Vandaag was dat Marianne Vos.

Marianne Vos werd net aan kampioen!!!! Toen ze over de streep kwam, barstte een ongelooflijk gejuich los. Het leek wel een stadion. Het was een hele spannende race. Voor het scherm was een tribune gebouwd. Daar zaten veel mensen op. Er stonden ook nepmensen waar tv-schermen aan hingen.

Het Holland House is een hele grote hal. Het is een hele mooie hal. In die hal worden 's avonds sporters ontvangen. 's Avonds mogen kinderen niet aanwezig zijn. In die hal wordt ook muziek gemaakt. Ik heb Jeroen van der Boom gezien.

Het is hier leuk, want er is genoeg te doen.

Groetjes,

Quin