Eerste man op de maan overleden
De hele wereld leefde mee toen Neil Armstrong in 1969 als eerste mens voet op de maan zette. Hij landde er met zijn raket Apollo 11, plantte de Amerikaanse vlag, liep er drie uur rond en sprak de historische woorden: "Een kleine stap voor de mens, een enorme sprong voor de mensheid." Gisteren overleed hij in het ziekenhuis.
Obama
In de Verenigde Staten werden gisteren bijna alle tv-programma's onderbroken om het nieuws te vertellen. President Obama noemde Armstrong een van de grootste Amerikaanse helden ooit. De directeur van ruimtevaartorganisatie NASA vertelde dat Neil Armstrong altijd in geschiedenisboeken zal blijven staan.
Luchtshow
Neil Armstrong was al jong fan van vliegtuigen en raketten. Toen hij twee jaar was, nam zijn vader hem mee naar een luchtshow en op zijn zesde zat hij voor het eerst in een vliegtuig. Hij nam vlieglessen toen hij nog op school zat en haalde op zijn vijftiende zijn vliegbrevet, nog voor hij in een auto mocht rijden.
Spannend
Hij ging bij NASA werken en werd commandant van de Apollo 11. De eerste poging om op de maan te landen werd een succes. Armstrong deed 2 minuten en 21 seconden over de landing. Het waren spannende momenten. Zijn hartslag was tijdens de maanlanding 150 slagen per minuut. Een normale hartslag is ongeveer 80 slagen per minuut.
Ziek
Na zijn terugkeer op aarde werd Armstrong leraar lucht- en ruimtevaart. Hij hield niet van aandacht en gaf maar weinig interviews. Armstrong was al een tijd ziek. Hij overleed na een operatie in het ziekenhuis op 82-jarige leeftijd.
Maan
Zijn familie is verdrietig, maar vooral heel trots. Voor de wereld hebben zij een boodschap: "De volgende keer dat je op een heldere nacht buiten loopt en de maan naar je ziet lachen, denk aan Neil Armstrong en knipoog naar hem."
Het lijkt me fantastisch om op de maan te lopen.
2.446 stemmen
Deze stelling is gesloten
85% 2.082 stemmen
15% 364 stemmen