Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gouden Griffel voor Winterdieren

Winterdieren van Bibi Dumon Tak heeft de Gouden Griffel gewonnen. De Griffel is de bekendste kinderboekenprijs van Nederland.

IJskoud!

In Winterdieren staan 23 verhalen over dieren die op de Noordpool en de Zuidpool leven. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Het gaat over bekende dieren zoals de pinguïn en de ijsbeer. Maar ook over onbekende winterdieren, zoals de stern en de muskusos. Van elk dier leer je wat hij eet, wie zijn vijanden zijn en andere weetjes.

Marieke

De jury van de Griffels is niet de enige die het boek van Dumon Tak mooi vindt. Marieke van 10 jaar zit in de Kinderjury en schreef een recensie voor het Jeugdjournaal. Zij schreef: "Winterdieren is eigenlijk een soort informatieboek. Maar Bibi Dumon Tak schrijft de informatie zo op dat het eigenlijk meer een verhaal lijkt. Er staan veel leuke grapjes in. Ik vind het erg leuk dat er bij elk dier een leuk weetje staat."

Kinderboekenweek

De prijs werd uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal. Dat is een groot feest om te vieren dat de Kinderboekenweek is begonnen.

Win!

Wil jij Winterdieren met een handtekening van de schrijfster winnen? Mail naar het Jeugdjournaal wat je favoriete dier is en vergeet niet je naam en adres te vermelden.