Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meisje (14) neergeschoten vanwege haar ideeën

In Pakistan is een meisje neergeschoten vanwege haar ideeën. Malala is 14 jaar en komt al jaren op voor de rechten van meisjes. Ze is meteen geopereerd en inmiddels buiten levensgevaar.

Taliban

Malala voert actie tegen de Taliban. Die groep heeft veel macht in Pakistan en wil dat mensen zich aan strenge regels houden. De Taliban vinden bijvoorbeeld dat mannen en vrouwen zo min mogelijk met elkaar om moeten gaan. Meisjes mogen niet naar school en moeten thuisblijven, het liefst nog met de ramen dicht.

Regels

Malala vindt de regels van de Taliban onzin en vertelt vaak dat meisjes ook rechten hebben. Ze schreef er zelfs een blog over. Mensen over de hele wereld vinden haar daarom een held en ze kreeg er ook een prijs voor. Helaas maakte ze er ook vijanden mee. De Taliban haten haar en vinden dat ze dood moet. Gisteren werd Malala na een schooldag neergeschoten door iemand van die groep. Ook twee andere meisjes raakten gewond.

Kogel

Na een operatie van drie uur hebben artsen de kogel uit haar hoofd kunnen halen en is Malala niet meer in levensgevaar. Ontzettend veel mensen in Pakistan zijn boos over de aanslag. Politici en beroemdheden hebben laten weten dat ze het verschrikkelijk vinden en dat ze hopen dat het snel weer goed gaat met Malada.