Veel reacties op verdrietige advertentie

Veel reacties op verdrietige advertentie

In de kranten, op Twitter en op tv gaat het veel over het verdrietige nieuws van een student van 20 jaar. De jongen is deze week overleden.

Gepest

Gisteren plaatste zijn ouders een rouwadvertentie in de krant. Zijn ouders hebben hem geplaatst omdat hun zoon een einde heeft gemaakt aan zijn leven. Ze schrijven dat hij is overleden en er is een stukje te lezen uit een brief die hij achterliet voor zijn ouders. Daarin staat dat hij zijn hele leven veel is gepest. Veel mensen zijn geschrokken van de advertentie.

Aanpakken

De ouders van de jongen hebben de advertentie geplaatst omdat ze willen dat er een einde komt aan pesten. Ze hopen dat meer mensen over het probleem praten en dat scholen en de regering het gaan aanpakken.

Problemen

In Nederland worden per jaar meer dan 100.000 kinderen gepest. Het gebeurt op elke basisschool. Dat het zo misgaat, komt bijna nooit voor. Deskundigen denken dat de jongen erg in de war was en misschien wel nog meer problemen had.

Tips tegen pesten

Als je gepest wordt kun je er van alles tegen doen. Bijvoorbeeld voor jezelf opkomen en er met mensen over praten. Ook als je ziet dat andere kinderen worden gepest kun je er iets aan doen. Op de sites van de Kindertelefoon en op Pestweb staan veel tips over hoe je om moet gaan met pesten.

Reageer op het nieuws over de gepeste student.

Deze stelling is gesloten