Word je agressief door vechtsporten?

Word je agressief door vechtsporten?

Een schietpartij bij een wedstrijd en een sporter in de gevangenis... De sport kickboksen is de laatste tijd slecht in het nieuws.

Moord en mishandeling

Vorige week overleed een man nadat hij werd neergeschoten bij een kickbokswedstrijd in Zijtaart. Twee anderen raakten zwaargewond. Een van de verdachten van die schietpartij is zelf kickbokser.

Badr Hari, een Nederlandse oud-wereldkampioen kickboksen, zit op dit moment in de gevangenis. Hij wordt ervan verdacht meerdere mensen zwaar te hebben mishandeld. Een paar jaar geleden kreeg hij ook al een celstraf voor mishandeling.

Agressief?

Het slechte nieuws is niet goed voor het imago van kickboksen. Het lijkt wel alsof je agressief wordt van de sport. Volgens trainers is dat niet waar. Zij zeggen dat kickboksers juist leren goed om te gaan met agressie. Veel kinderen die kickboksen moeten bijvoorbeeld eerst beloven geen geweld te gebruiken buiten de lessen en wedstrijden.

Vanavond zie je in het Jeugdjournaal meer over kickboksende kinderen. Wat vinden zij van al het slechte nieuws over hun sport?

Terwijl Tamara bij de kinderen was deed ze zelf ook even mee. Dat filmpje zie je hiernaast.

Van vechtsporten word je agressief.

3.671 stemmen

Deze stelling is gesloten

48% 1.773 stemmen

51% 1.898 stemmen