Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tijn en Annejolijn zien walvis

Walvissen spotten in Nederland. Het klinkt bijna onmogelijk, maar toch kan het nu. In de zee bij de Hollandse kust zwemt een bultrug, dat is een soort walvis. Tijn en Annejolijn hebben hem al gespot.

Spreekbeurt

Tijn (11) en Annejolijn (11) waren zo blij dat ze de bultrug zagen dat ze spontaan een spreekbeurt over het dier hebben gegeven. Ze zijn niet de enige die bultruggen hebben gespot. Op het strand bij Bergen proberen meer mensen de enorme walvis te zien. Heel af en toe laat het dier zich in de verte zien, soms zie je alleen wat water spuiten.

Haring

De bultrug komt eigenlijk niet in Nederland voor. Toch is er dit jaar al twee keer eerder een bultrug gespot. De eerste keer was in mei, toen er een tussen Vlieland en Texel zwom. Drie maanden later hebben spotters in Rotterdam er eentje gezien. De bultrug van Tijn en Annejolijn is vanaf donderdag al op verschillende plekken gespot. In Den Haag, Castricum en nu dus in Bergen aan zee. Waarschijnlijk zwemmen ze hier omdat er veel haring te eten is.