Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

"Techniek verplicht op basisschool"

Les over wetenschap en techniek voor iedereen die op de basisschool zit. Dat willen de politieke partijen die in de regering zitten. Techniek is volgens hen net zo belangrijk als taal en rekenen.

Belangrijk

Nu krijg je pas verplicht techniek op de middelbare school, maar volgens de regeringspartijen is het belangrijk om veel eerder te beginnen. Juffen en meesters moeten daarom ook leren hoe ze dat moeten geven.

Handen

De politici vinden het ook belangrijk omdat te weinig kinderen kiezen voor een technisch beroep. Als het zo doorgaat zijn er over een paar jaar 170.000 technische banen waar niemand voor is. Het gaat vooral om mensen die goed kunnen werken met hun handen. Zoals automonteurs, timmermannen en mensen die machines bedienen. En er zijn ook mensen nodig die bijvoorbeeld machines kunnen bedenken en bouwen.

Kinderen van de Boekanier in IJmuiden lopen wat dat betreft voor op de rest van Nederland. Zij krijgen al jaren techniek. Verslaggever Joris ging er vandaag kijken.

138
Is les over techniek net zo belangrijk als taal en rekenen?
Favoriet maken